Menu

Cart

Content

Često postavljena pitanja

FAQs - Često postavljena pitanja

Pitanja koja ste nam do sada često postavljali i odgovore na njih možete ovdje potražiti. Lista pitanja i odgovora nije konačna i nastojat ćemo odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Ako niste zadovoljni odgovorom ili želite još više informacija, slobodno nas kontaktirajte na info@babilon-strip.com ili na 031-813-131, 098-776-766.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 10 - 13  i 17 - 21h, a subotom i nedjeljom od 17 - 21h.
Ljetno radno vrijeme, zbog godišnjih odmora, bude izmjenjeno.
Za svaku promjenu radnog vremena, unaprijed ćemo Vas obavijestiti na našoj web stranici i u poslovnici.

Web shop radi od 0-24h.

Email: info@babilon-strip.com   0-24h

tel. 098-776-766  8-22h

Da, na prvi dan Božića i Uskrsa, a ponekad i još koji državni ili vjerski blagdan, ali o tome na vrijeme obavijestimo kupce i članove putem web shopa ili u poslovnici.

Da, putem e-maila, svakodnevno u bilo koje vrijeme, a telefonom od 10h - 22h svaki radni dan.
Odgovor na e-mail dobit ćete u što kraćem roku, najkasnije za 48h.

Putem web shopa (www.babilon-strip.com), e-mailom ( info@babilon-strip.com), telefonom (031-813-131), mob. (098-776-766). Vama na izbor, kako sami izaberete.

Svi artikli koje imamo u ponudi su raspoloživi i stanje na zalihama je najmanje 1 kom po artiklu. Naravno, može se dogoditi da primimo više od jedne narudžbe istovremeno za artikl koji je ostao posljednji, tada je moguće da ga privremeno nema. U najkraćem roku ćemo ga povući iz ponude, dok ne nabavimo nove količine. U slučaju da je to posljednji artikl na skladištu naših partnera, obavijestit ćemo Vas o tome i ispričati se zbog nastale situacije.

Tko radi taj i griješi! Moguće su greške u opisu, nazivu ili cijeni artikla. Ako se to desi, prihvatite našu ispriku. Trudit ćemo se da ih bude što manje.

Greške prilikom obrade narudžbe ili pošiljke s naše strane će biti uvažene i vraćen novac, ako niste zadovoljni kvalitetom kupljene robe. Reklamacije prihvaćamo u roku 48h od pristigle pošiljke na Vašu adresu.
Pošiljku nam trebate poslati nazad na našu adresu, u roku od 7 dana, zapakiranu u istoj kvaliteti kakvu smo i mi Vama poslali. Troškove slanja ili dostave snosimo mi.
Greške nastale prilikom oštećenja pošiljke od strane vršitelja usluge ili prilikom otvaranja pristigle pošiljke s Vaše strane, ne uvažavamo.
Pošiljke šaljemo u obliku tiskanice ili paketa, dobro izoliranog od vlage i otpornog na udarce i padove koji mogu nastati ne namjerno, lošim rukovanjem ili u transportu.

Najviše 48h, ali ćemo se potruditi da bude u najkraćem mogućem roku.

Možete nas kontaktirati e-mailom ili telefonom za dodatne informacije o svakom artiklu.
Ako uz artikl ne stoji nikakva dodatna oznaka (rabljen, nije glanc, iz otkupa, ...) smatra se potpuno novim, ne korištenim, glancerom.
Novi filmovi su u zaštitnoj foliji (kod većine naših distributera), novi stripovi u hc i sc izdanju ponekad budu u zaštitnoj foliji (kod nekih nakladnika), nove knjige u hc i sc izdanju, najčešće, ne budu u zaštitnoj foliji.

U poslovnici i putem web shopa možete platiti gotovinom i za to odobravamo popust od 5%, ili karticom. Primamo MasterCard, American, Visa, Diners, Maestro.
Putem web shopa odabrane artikle dodate u košaricu i izaberete način plaćanja. Nakon pregleda Vaše narudžbe, provjeravamo stanje artikala na skladištu i ako su svi na broju, šaljemo ponudu.
Tada, po Vašem izboru, teretimo Vašu karticu ili čekamo da uplatite gotovinom (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo) na naš račun u poslovnoj banci. Ponuda vrijedi 48h, računajući samo radne dane. Po viđenoj uplati na našem računu šaljemo naručene artikle na Vašu adresu ili ih možete podići osobno u našoj poslovnici.

Dostavu radimo u suradnji s dostavnom službom City ex d.o.o. te Hrvatskom poštom d.d.

Praksa kod dostavne službe City Ex d.o.o.
Dostava od vrata do vrata u roku od 24 sata. Na udaljena mjesta i otoke 2-3 radna dana. Postoji i mogućnost otkupa prilikom prijema paketa (pouzeće).
Na svakoj poslanoj pošiljci stoji naljepnica s datumom slanja pošiljke.

Praksa kod Hrvatske pošte d.d. (u daljem tekstu HP)
Na Vašu adresu stigne obavijest o pristiglom paketu koji trebate osobno podići u lokalnom poštanskom uredu, ili Vam poštar na adresu donese tiskanicu, ako ste izabrali takav oblik pošiljke (do 2kg).
Dostava poštom je u roku 2-3 radna dana od slanja pošiljke, a na udaljena mjesta (otoci) 3-4 dana. Moguća su kašnjenja dostave, zbog gužvi u pošti ili vremenskih nepogoda . Na svakoj pošiljci poslanoj putem pošte stoji naljepnica s datumom slanja pošiljke.
Dostava može biti i HP expresom u roku 24h, od vrata do vrata, ali je nešto skuplja.
Na Vaš zahtjev možemo robu poslati i nekom drugom službom ili drugim načinom dostave koji je Vama najbolji, ali na Vašu odgovornost i uz nadoplatu.

Važna napomena:
Poštarina je besplatna za iznos kupovine iznad 500,00 kn za slanje tiskanice ili paketa 'obično' na području RH.
Poštarina za slanje paketa pouzećem je besplatna, ali dodatne troškove obrade poštanske uputnice snosite sami, znači na teret kupca.
City Ex takav trošak naplaćuje fiksno 5,00 kn po paketu.
HP takav trošak naplaćuje 3,66% od iznosa uplate, minimalno 8,90 kn. Za kupnju, npr. u vrijednosti 1000,00 kn mi platimo poštarinu, a HP naplati još dodatnih 36,60kn Vama prilikom preuzimanja.
Zbog toga najčešće koristimo slanje paketa 'obično' jer nema dodatnih troškova.

Dostava u inozemstvo:
Ovakva vrsta dostave ide u dva oblika, tiskanica ili paket.
Dostavu radimo u suradnji sa Hrvatskom poštom d.d. i po cjeniku Hrvatske pošte d.d.
Na Vaš zahtjev možemo robu poslati i nekom drugom službom ili drugim načinom dostave koji je Vama najbolji, ali na Vašu odgovornost i uz nadoplatu.

Sve narudžbe iznad 500,00 kn neto (kad se odbiju popusti), koje putuju na adrese u Hrvatskoj imaju besplatnu dostavu.

Poštarina za inozemstvo je prema cjeniku Hrvatske pošte d.d. i ovisi o težini.

Prilikom narudžbe, pod STEP 3 - NAČINI DOSTAVE, odaberite opciju paket ili tiskanica za inozemstvo. Po primitku narudžbe, naručene artikle ćemo izvagati i po cjeniku Hrvatske pošte d.d. odrediti cijenu. Nakon toga, obavijestit ćemo Vas o ukupnoj cijeni (naručeni artikli + dostava za inozemstvo). Ako se složite s cijenom, šaljemo naručeno na Vašu adresu, a ako ne, možete odustati od kupovine.

Tiskanica se koristi do 2kg težine za slanje knjiga. Sadržaj mora biti jasno vidljiv. Preporuka je paket, jer tiskanicu poštar nosi na vašu adresu i ponekad ju pokušava staviti u Vaš sandučić, iako one ne stane. Tako se sadržaj tiskanice može oštetiti. Za slanje naručene robe u tuzemstvu, paket je sigurnije sredstvo, te nemamo tiskanicu u ponudi, osim ako kupac to ne traži na vlastitu odgovornost. Za slanje u inozemstvo, tiskanica se pokazala kao odlično sredstvo i puno povoljnije od paketa.
Paket se koristi za bilo koju težinu, nema uvjeta kao tiskanica. Paket u tuzemstvu, je puno sigurniji način dostave jer se roba/sadržaj može odlično izolirati i obložiti. Takav paket je otporan na sve, osim namjerno izazvane štete.
Paket za inozemstvo obložimo koliko to pravila dozvoljavaju, ali i to je sasvim dovoljno da stigne ne oštećen na krajnje odredište.
Zaključak: Hrvatska - paket; Inozemstvo - tiskanica za manju težinu, paket za veću.

Dostavna služba City Ex i Hrvatska pošta vraćaju paket nazad pošiljatelju.
Kontaktirat ćemo Vas i provjeriti adresu, te ponovo poslati paket.

Robu šaljemo gdje god pošta može stići, u bilo koju državu na svijetu, po cjeniku Hrvatske pošte.
Po Vašem izboru, šaljemo kao tiskanicu (knjige do 2kg) ili kao paket. Pošiljka može biti prioritetna (žurno, avionom) ili obična (putuje duže, niža cijena poštarine).
Do sada su sve pošiljke stigle na odredište u stanju kakve su i poslane.
Paketi koji putuju u druge države se na carini otvaraju i pregledavaju, te ponovo pakiraju i šalju. Tu može doći do nespretnog rukovanja službene osobe (knjiga ispadne iz ruke) i oštečenja artikla, te za to ne garantiramo.
Praksa je do sada pokazala da su paketi stizali na odredište i da je sadržaj bio ne oštećen.
Tiskanice se ne otvaraju, ili bar ne bi trebale, jer je sadržaj vidljiv. Do sada su stizale u dobrom stanju, iako uvijek postoji mogućnost pada u transportu, te za takvu vrstu oštećenja ne garantiramo.

Možete, ali ćete platiti i dodatno stvorene troškove špedicije i carine. Zato preporučamo plaćanje putem kartica na našem webshopu, koje je najpovoljnije u ovakvim situacijama, jer je provizija najmanja i nema dodatnih troškova.
Postoje i drugi oblici plaćanja, pa preporučamo da nas kontaktirate e-mailom ili telefonski kako bi našli najpovoljniji način plaćanja za Vas.

Ne! Banke ne garantiraju za njih, te ih ne prihvaćamo kao sredstvo plaćanja.

Možete s American karticom u poslovnici.
S ostalim karticama ne, jer nam banke traže visoke provizije za takvu uslugu, te uz popuste koje dajemo našim kupcima, isplativost bi se svela na nulu.

Prilikom plaćanja gotovinom, mi dobivamo novac odmah i bez provizije, te ga možemo i odmah koristiti u obrtna sredsta.
Prilikom plaćanja karticom, novac dobivamo kroz nekoliko radnih dana ili jednom mjesečno (ovisi o pružatelju usluga) i još plaćamo na to proviziju za korištenje usluge.

Filmove ne otkupljujemo, pratimo samo originalna izdanja naših distributera.
Knjige ne otkupljujemo, pratimo samo nova izdanja naših nakladnika.
Za stripove se možemo dogovoriti kroz prodaju, razmjenu, otkup, nadoplatu ...

Jer još nismo stigli upisati proizvode u ponudu web shopa. Za više informacija o ponudi filmova u prodaji, kontaktirajte nas e-mailom ili telefonom.

Posudbu filmova vršimo u poslovnici i šaljemo ih poštom u sve krajeve Hrvatske. Kontaktirajte nas e-mailom ili telefonom radi više informacija.

Strip knjižara Babilon

Matije Gupca 27

31 400 Đakovo, Hrvatska


Telefon: 031/813-131

Mobitel: 098/776-766

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak:
od 10 do 13 sati i
od 17 do 21 sat

Subota:

od 17 do 21 sat

Kako do nas:
Google mapa

Plaćanje i dostava

payway-admv-hr

Minimalna web narudžba je 50 kn + poštarina, a iznad 500 kn poštarina je besplatna.

Babilon klub

Babilon klub nagrađuje stalne kupce prigodnim popustma... Iskoristi priliku, postani VIP kupac...