Menu

Cart

Content

Plaćanje, sigurnost, privatnost, uvjeti, narudžba, dostava, reklamacije i povrati

СНПЧ А7 Рязань, обзоры принтеров и МФУ
Plaćanje

 • Babilon podržava dvije vrste plaćanja:
 • Gotovina (opća uplatnica, virman, internet bankarstvo, uplata u poslovnici, vrijednosno pismo, WU, Eurogiro, pouzećem)
 • Uplata na račun preporuča se privatnim osobama kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje (opća uplatnica, uplata u banci, pošti, FINA-i, internet bankarstvo).
 • Virmansko plaćanje preporučamo svim pravnim osobama kojima je potreban R1 račun. Odabirom tog načina plaćanja, kupac će nakon što naruči traženi proizvod primiti predračun (e-mailom), a Babilon će mu nakon evidencije uplate poslati pošiljku i R2 račun.
 • Plaćanje pouzećem znači da se naručeni artikli plaćaju pri preuzimanju pošiljke. Zasad je taj oblik plaćanja moguć samo na području Republike Hrvatske. Obavezno prilikom narudžbe napišite i broj telefona radi provjere.
 • Plaćanje gotovinom se obavlja u našem prodajnom mjestu ili transferom novca putem WU-a. Eurogiro-a ili HP-a na adresu prodajnog mjesta: Babilon, 31400 Đakovo, Pape Ivana Pavla II 11/4, Hrvatska
 • Kreditne kartice (American Express®, MasterCard®, Maestro®, Visa, Diners)
 • Plaćanje kreditnim karticama American Express, MasterCard, Maestro, Visa i Diners putem T-Com Pay Way sustava. Autorizacija se vrši online putem sigurnosne veze na T-Com Pay Way sučelju.
 • americanexpress50     mastercard50     visa50   
 • Upute za kartično plaćanje
  Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe. Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama. Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati. Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice. Prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju. Ako na Maestro kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.

Izjava o sigurnosti

Izjava o sigurnosti
American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa
Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com interneta i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem vatrozida (firewalla). Pay Way sustav ograničava svim sudionicima pristup podacima za koje nisu ovlašteni: banka može vidjeti samo financijske podatke, ali ne i podatke o sadržaju kupnje dok trgovac vidi samo podatke o sadržaju kupnje, ali ne i financijske informacije o kupcu! Kad koristite American Express karticu za plaćanje na Internetu, nećete biti odgovorni za troškove eventualne zlouporabe kartice što Vam omogućuje da sigurno i bezbrižno kupujete online. Kod MasterCarda i Visa kartica primjenjuje se 3D Secure program sigurne kupnje. Ovaj program predstavlja globalni standard za autentifikaciju kupaca prilikom on line kupovine, a istovremeno vama omogućava veću garanciju plaćanja i sigurnost prilikom poslovanja što rezultira boljim rezultatima i većim prihodima.
ax_jamstvo      alt     verified_by_visa   

Cijene

Cijene
Cijene su izražene u hrvatskim kunama sa sadržanim PDV-om.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u hrvatskoj valuti. Iznos koji će se naplatiti na Vašoj kreditnoj kartici izračunat je konverzijom cijene iz eura u hrvatsku kunu prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos će se konvertirati u Vašu lokanu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj web trgovini.

Izjava o privatnosti

Babilon se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Babilona i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Korištenjem naših Web stranica pristajete na prikupljanje osobnih podataka i njihovo korištenje u navedene svrhe.

Uvjeti korištenja

Molimo, pažljivo pročitajte uvjete korištenja!
Ovaj sporazum o uvjetima i pravilima koištenja ovog web shopa određuje međusobne odnose između Vas kao kupca i nas (Babilon) kao prodavatelja. Kupci mogu biti pravne i fizičke osobe s područja Republike Hrvatske ili iz inozemstva. Babilon se obvezuje na poslovanje u skladu s legitimnim zakonima važećim na području Republike Hrvatske. Babilon se obvezuje na zaštitu privatnosti podataka kupaca, te očuvanja tajnosti njihova identiteta. Babilon se obvezuje na isporuku sukladno traženjima kupaca, a prema ovom web shop sistemu, te podacima koje kupac navodi u svom korisničkom računu. Ako koristite ovaj sajt, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaš korisničko ime i lozinku.  Nije dopušten bilo kakav pokušaj ilegalnog djelovanja na naš sistem poslovanja kao i pokušaje lažiranja podataka, te napominjemo da će svaki takav pokušaj biti proslijeđen nadležnim institucijama. Stranice www.babilon-strip.com su u vlasništvu obrta Babilon. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Uvjeti poslovanja

Izjava o kupcu
Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u našoj online trgovini i navede adresu isporuke u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu.

Izjava o prodavatelju
Prodavatelj je Babilon - obrt za trgovinu i usluge
Skraćeni naziv - Babilon
Đakovo, Matije Gupca 27
MBO: 90500440
vl. Zlatko Platužić
JMBG: 1010971300832
OIB: 45817159994
Žiro račun - Privredna banka Zagreb - 2340009-1160250914
Devizni račun - Privredna banka Zagreb - 1130250914
SWIFT CODE: PBZGHR2X
IBAN : HR74 2340 0091 1602 5091 4
Sjedište:
Đakovo, 31400
Matije Gupca 27
Hrvatska
Tel. +385 31 813 131
Mob. +385 98 77 67 66
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Procedura kupovine i dostave

Babilon se obvezuje u cijelosti poštovati Zakon o zaštiti potrošača, a za ovu trgovinu vrijede odredbe članka 3. glave 1. i posebno glave 7. vezano za Ugovor na daljinu. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Po primitku Vaše narudžbe obavještavamo Vas e-mailom o njezinom zaprimanju.

Kako naručiti?

Prvo se prijevite, ako ste već registrirani korisnik ili se registrirajte, ako još niste. Registracija je besplatna. Potrebno je upisati osnovne podatke o kupcu da bi se mogla kvalitetno ostvariti isporuka na željenu adresu. Mjesto za registraciju i prijavu je u gornjem lijevom djelu web shopa ispod pokretnih banera. Nakon toga pregledajte ponudu. Ako se odlučite za kupnju, izabrani artikl/artikle stavite u košaricu. Artikle u košarii možete mijenjati, dodavati ili vaditi iz košarice, te im mijenjati količinu.

Ako odlučite kupiti izabrane artikle u košarici, odaberiti opciju NAPLATA.
Prvi korak (STEP 1) informacije za naplatu. Možete promijeniti zadane podatke ili ih samo potvrditi. Ako mijenjate adresu za slanje pošiljke, upišete novu i potvrdite. Za drugi korak, klik na NASTAVAK.
Drugi korak (STEP 2) odabir načina plaćanja. Odaberete način plaćanja. Za treći korak, klik na NASTAVAK.
Treći korak (STEP 3) odabir načina dostave. Odaberite način dostave. Za črtvrti korak, klik na NASTAVAK.
Četvrti korak (STEP 4) provjera podataka i potvrda narudžbe. Provjrerite sve podatke i završite narudžbu klikom na POTVRDI NARUDŽBU.
Napomena kupca. U polje ispod NAPOMENA možete napisati svoju napomenu.

Isporuka

Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu. Kod uplata u hrvatskim poslovnim bankama to je najčešće sljedeći radni dan, a kod plaćanja u poslovnicama Hrvatskih pošta i dva radna dana nakon uplate. Ukoliko plaćate virmanom ili općom uplatnicom i želite da Vam pošiljka stigne što prije za ovu vrstu plaćanja, molimo Vas pravilno popunite virman ili opću uplatnicu i a uplatu izvršite u poslovnoj banci prije 12.00 sati. Za sve uplate koje su primljene prije 12.00 sati i vidljive su na našem računu, isporuka kreće isti ili slijedeći radni dan, a vrijeme isporuke nadalje ovisi o uvjetima isporuke kurirske službe i adresi na koju se roba isporučuje. Za sve uplate primljene poslije 12.00 sati, isporuka kreće najranije slijedeći radni dan. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Babilon zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu. Nakon što dobijemo potvrdu o uplati sredstava, robu predajemo dostavnoj službi koja istu isporučuje na kućnu adresu koju ste naveli u narudžbi. Dostava za narudžbe vrijednosti iznad 500,00 KN je besplatna! Dostava za iznose do 500,00 KN iznosi 23,00 KN putem dostavne službe na kućnu adresu ili 20,00 KN putem Hrvatske pošte d.d. a podizanje paketa je u poštanskom uredu (odnosi se na 'obične' pakete). Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju robe ne pošaljete pismenu primjedbu na isporučenu robu, smatra se da je roba propisno isporučena. Babilon se obvezuje u cijelosti poštovati Zakon o zaštiti potrošača, a za ovu trgovinu vrijede odredbe članka 3. glave 1. i posebno glave 7. vezano za Ugovor na daljinu.

Narudžba, pakiranje, preuzimanje, dostava

--- Minimalna narudžba putem Babilon web shopa je 50,00 KN + troškovi dostave
--- Naručene artikle pakiramo i šaljemo na zadanu adresu
--- Fotografije pakiranja za dostavu pogledajte pod Često postavljena pitanja, na kraju ispod teksta
--- Naručene artikle možete preuzeti i na prodajnom mjestu
--- Cijena dostave na kućnu adresu je od 23,00 KN za avansno plaćanje ili od 28,00 KN za plaćanje pouzećem
--- Besplatna dostava je za narudžbe iznad 500,00 kn u tuzemstvu
--- Poštarina po cjeniku Hrvatske pošte za narudžbe iz inozemstva
--- Stalni kupci, članovi Babilon kluba mogu ostvariti popuste prilikom svake kupovine

Reklamacije i povrati

Ako ste iz nekog razloga nezadovoljni našom uslugom ili kupljenim proizvodom, molimo Vas da nam se obratite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pisanim putem na adresu Babilon, Pape Ivana Pavla II 11/4, 31400 Đakovo ili na telefon 031-813-131. Na vaše dopise ćemo odgovoriti u što kraćem roku, a najduže 15 dana od dana primitka. Putem upita o proizvodu mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. omogućujemo Vam izravne upite, primjedbe i pohvale sukladno članku 8. Zakona o zaštiti potrošača. Svoje kritike, komentare i pohvale možete napisati na Vaša ocjena. Vaše pritužbe i reklamacije ćemo uvažiti u slučaju da nismo ispoštovali bilo koji dio ugovoren u narudžbi ili Vam zabunom isporučili pogrešan ili neispravan proizvod. Naša je obveza pokušati riješiti Vaše reklamacije u dogovoru s dobavljačima (ako je prpizvod s greškom) ili samostalno (ako je naša pogreška). Reklamacije na artikle priznajemo samo ako je artikal neispravan ili oštećen. Molimo Vas da po primitku pregledate primljene artikle i u roku od 48 sati reklamirate ako nešto nije u redu. Utvrdimo li da je artikal oštećen ili neispravan kupcu nudimo zamjenu ili povrat novca. Ako smo zabunom poslali pogrešan ili neispravan artikl, povrat vršimo o našem trošku. U slučaju povrata ispravne robe proizvodi moraju biti u neoštećenoj i originalnoj ambalaži (ambalaža može biti samo pravilno otvorena). Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 7 dana od dana primitka, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na našu adresu. Povrat robe isključuje robu koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. Ukoliko je ambalaža oštećena ili nedostaju neki dijelovi povrat će biti odbijen. Troškove transporta snosi kupac. Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. U slučaju povrata ispravne naručene robe, trošak povratne dostave ide na Vaš trošak. Povrat mora biti unaprijed dogovoren. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda Babilon se obvezuje izvršiti povrat sredstava u roku 2 radna dana od postizanja dogovora isključivo na račun s kojeg su sredstva uplaćena. U slučaju neiznalaženja rješenja, nadležan je sud u Đakovu.

Informacije na našem web shopu

Babilon ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Babilon ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama.U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Babilon se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Komunikacija

Kada posjetite naše stranice ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s www.babilon-strip.com. Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama našim stranicama. Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije. Uvijek nas možete i nazvati na 031-813-131 ili 098-776-766 svaki radni dan od 10h-13h i 17h-22h.

Autorska prava

Stranice www.babilon-strip.com su u vlasništvu obrta Babilon. Sav sadržaj na www.babilon-strip.com kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su obrta Babilon ili naših partnera i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

Strip knjižara Babilon

Matije Gupca 27

31 400 Đakovo, Hrvatska


Telefon: 031/813-131

Mobitel: 098/776-766

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak:
od 10 do 13 sati i
od 17 do 21 sat

Subota:

od 17 do 21 sat

Kako do nas:
Google mapa

Plaćanje i dostava

payway-admv-hr

Minimalna web narudžba je 50 kn + poštarina, a iznad 500 kn poštarina je besplatna.

Babilon klub

Babilon klub nagrađuje stalne kupce prigodnim popustma... Iskoristi priliku, postani VIP kupac...